Reisbureau Vietnam Journey
 Individuele Vietnamreizen
» Emerging Vietnam 7 dagen
» Vietnam Panorama 9 dagen
» Vietnam Heritage 11 dagen
» Vietnam Variety 13 dagen
» Vietnam Experience15 dagen
» Hotels
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

 Individuele Fietstochten
» Delta Discovery 3 dagen
» Delta Discovery 4 dagen
» Delta Discovery 6 dagen
» Delta Discovery 8 dagen
» Delta Discovery Eco 4 dagen
» Delta Discovery Eco 7 dagen
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers

 Groepsreis op maat
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

Reisinformatie Vietnam
» Sfeer proeven
» Reisinformatie
» Reisverhalen
» Reisboeken
» Veelgestelde vragen
» Visum
» Ambassade
» Geld
» Duiken
» Links

Reisbestemmingen Vietnam
» Cultuur
» Natuur
» Steden
» Strand
» Bergvolken
» Meer bestemmingen
» Cambodja
» Laos

Gratis
» Gratis fietsroutes
» Gratis nieuwsbrief

Over Vietnam Journey
» Introductie
» De 10 voordelen
» Projecten met een goed doel
» Reactie
» Home

Vietnam Journey in de pers

fietsroutes vietnam

Contact met de lokale bevolking? Rustige paadjes door het platteland? Onbekende culturele schatten waar nooit een toerist komt? Wie hiernaar op zoek is, gaat fietsen in Vietnam met de unieke, gratis fietsroutes van Vietnam Journey.

Hanoi  |  Hue  |  Hoi An  |  Ho Chi Minh City

Fietsroute Hanoi

Wierook en baquettes
U fietst langs de mooiste pagodes, meren en koloniale gebouwen van de hoofdstad, en door talloze onbekende straatjes waar u ziet hoe Hanoi lééft. Onze fietsroute is een complete stadstour, met de mogelijkheid tot verlenging met een Rondje Westmeer.bovenkant pagina


Fietsroute Hue

In de sporen van de keizers
Omdat het er zo mooi is, kozen de Nguyen-keizers uit Hue het glooiende gebied ten zuiden van hun stad als laatste rustplaats. Onze route leidt u langs een aantal van hun tombes.


bovenkant pagina


Fietsroute Hoi An
Ingeklemd tussen rivieren
Een bezoek aan het handelsstadje Hoi An is niet compleet zonder een fietstocht door de fraaie omgeving. U maakt een pittige tocht langs huizen met vriendelijke bewoners, rijstvelden en een fraaie rivier.


bovenkant pagina


Fietsroute Ho Chi Minh City

Houten tempels en glazen kantoorpaleizen
Onze fietsroute door District 1 en 3 van het bruisende Ho Chi Minh City is zeer gevarieerd. U passeert vier musea en talloze markten, tempels en pagodes, kortom alle bezienswaardigheden van de stad.


bovenkant pagina


De route lezen
De fietsroutes van Vietnam Journey staan gedetailleerd beschreven in de bestanden die u op deze pagina kunt downloaden. Lees altijd de beschrijving goed door voordat u gaat fietsen. Regel voor regel vindt u de instructies die u nodig heeft om de route te volgen. Aan de linkerkant staan twee kolommen met cijfers. Het eerste cijfer geeft de afstand aan vanaf de vorige instructie. Het tweede cijfer geeft de totaal gefietste afstand aan. Alle cijfers zijn in kilometers, met uitzondering van enkele aanduidingen in meters die niet meetellen bij het totaal.

Een fiets huren in Vietnam
Huurfietsen zijn in Vietnam doorgaans van gering formaat en geringe kwaliteit. Test voor vertrek de banden en de remmen. Controleer of het zadel op de juiste hoogte staat, hoewel hier meestal niets aan te veranderen valt. Het vertrekpunt is altijd in de buurt van een locatie waar fietsen worden verhuurd. In Hanoi en Ho Chi Minh City wordt weinig meer gefietst en de mogelijkheden om een fiets te huren zijn beperkt. Wel kunt u in deze steden op ieder gewenst punt aan de tocht beginnen. Als uw hotel aan de route ligt, is dat wel zo handig. Als u onderweg ergens stopt, blijf dan bij uw fiets, of parkeer deze in een bewaakte stalling (in ruil voor een reçu). Het reguliere tarief bij een bewaakte stalling is 5000 dong, ongeacht de duur.

Voorbereiding
In Hanoi en Ho Chi Minh City is het altijd druk op straat en daarom verdient het aanbeveling eerst een beetje aan het verkeer te wennen voordat u aan een fietstocht begint. Ook is het verstandig vooraf op een plattegrond van de stad te kijken hoe de route ongeveer loopt. In Hue en Hoi An is dit niet nodig, want daar fietst u in korte tijd de stad uit. Denk aan de warmte: de eerste en laatste uren van de dag zijn doorgaans het koelst en daarom het meest geschikt om te gaan fietsen.

Per cyclo of brommer
In Hanoi en Ho Chi Minh City wordt weinig meer gefietst. De mogelijkheden om een fiets te huren zijn derhalve beperkt. U kunt deze routes ook per brommertaxi afleggen. Zelf rijden is risicovol. De tochten zijn niet geschikt voor een cyclo (fietstaxi, riskja).

Voorwaarden
Alle fietstochten van Vietnam Journey zijn uitsluitend bestemd voor eenmalig, particulier gebruik. U fietst de tochten geheel voor eigen risico. Vietnam Journey aanvaardt op geen enkele wijze aansprakelijkheid voor schade, letsel, verlies, diefstal of ander ongemak tijdens de fietstochten.
U kunt ook een prachtige meerdaagse fietstocht door de Mekongdelta maken.

fietsen vietnam         get adobe reader


bovenkant pagina


© 2001-2020 Copyright tekst en illustraties Vietnam Journey B.V. Alle rechten voorbehouden. Overname niet toegestaan.