Reisbureau Vietnam Journey
 Individuele Vietnamreizen
» Emerging Vietnam 7 dagen
» Vietnam Panorama 9 dagen
» Vietnam Heritage 11 dagen
» Vietnam Variety 13 dagen
» Vietnam Experience15 dagen
» Hotels
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

 Individuele Fietstochten
» Delta Discovery 3 dagen
» Delta Discovery 4 dagen
» Delta Discovery 6 dagen
» Delta Discovery 8 dagen
» Delta Discovery Eco 4 dagen
» Delta Discovery Eco 7 dagen
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers

 Groepsreis op maat
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

Reisinformatie Vietnam
» Sfeer proeven
» Reisinformatie
» Reisverhalen
» Reisboeken
» Veelgestelde vragen
» Visum
» Ambassade
» Geld
» Duiken
» Links

Reisbestemmingen Vietnam
» Cultuur
» Natuur
» Steden
» Strand
» Bergvolken
» Meer bestemmingen
» Cambodja
» Laos

Gratis
» Gratis fietsroutes
» Gratis nieuwsbrief

Over Vietnam Journey
» Introductie
» De 10 voordelen
» Projecten met een goed doel
» Reactie
» Home

Vietnam Journey in de pers

laos en vietnam

Ook in Laos zijn wij goed bekend. U kunt dit land uitstekend combineren met Vietnam of Cambodja.

Vientiane  |  Luang Prabang  |  Vang Vieng  |  Nam Lik  |  Wat Phou
Si Phan Don (4000 Eilanden)


laos vientiane

Vientiane

De hoofdstad van Laos ligt aan de Mekong, aan de overkant ziet u Thailand liggen. Verwacht geen drukke Aziatische metropool zoals Bangkok of Ho Chi Minh City! Deze stad heeft grofweg evenveel inwoners als Den Haag of Antwerpen en doet beduidend dorpser aan. De bezienswaardigheden zijn de betoverende Wat Sisaket en een groot aantal andere boeddhistische tempels, het nationale monument Pha That Luang (een enorme gouden stoepa), het Kunstmuseum en een markante 'Arc de Triomphe'.

Bovenkant pagina


laos luang prabang

Luang Prabang   [World Heritage Site]

In een ver verleden was Luang Prabang de hoofdstad van Laos, de naam was destijds Lane Xang, land van miljoen olifanten. In deze stad vormen een groot aantal tempels de bezienswaardigheden, samen met het tot een museum verbouwde Koninklijk Paleis. Een grandioos uitzicht over Luang Prabang heeft u vanaf Phou Si, een kleine berg in het centrum. U ziet mooi hoe de Nam Khan-river zich bij de Mekong voegt. Excursies buiten de stad maken een verblijf extra aangenaam. Bezoek in elk geval de Kuang Si waterval en de grotten van Pak Ou, enkel bereikbaar per boot. Ook mogelijk: kayakken, trekkings en een bezoek aan een olifantenkamp.
Min. tweedaags, meestal driedaags verblijf.

Bovenkant pagina


laos vang vieng

Vang Vieng

In een adembenemend mooie vallei van karstbergen kunt u wandelen en fietsen dat het een lieve lust is. Liefhebbers van grotten en abseilen kunnen hier ook terecht. Een aparte attractie is het dobberen op de Nam Song-rivier in een grote, oude binnenband, het zogeheten tubing. Gewoon varen of kayakken kan natuurlijk ook. Eenmaal terug in het stadje is het volop genieten van de zonsondergang aan de rivier. NB: Vang Vieng is in 2012 'gezuiverd' van alcohol- en drugsproblemen en weer zeer het bezoeken waard.
Halverwege Vientiane en Luang Prabang, min. tweedaags verblijf.

Bovenkant pagina


laos nam lik

Nam Lik

In het gehucht Nam Lik is een Eco Village ontwikkeld. In deze accommodatie ontdekt u hoe groen en bosrijk Laos is, een facet van uw reis dat u minder beleeft als u enkel in de steden overnacht. Sportieve activiteiten als zwemmen, fietsen en varen zijn uiteraard ook mogelijk. In de omgeving liggen soortgelijke accommodaties.
Halverwege Vang Vieng en Luang Prabang, een- of tweedaags verblijf.

Bovenkant pagina


laos wat phou

Wat Phou   [World Heritage Site]

Het Angoriaanse tempelcomplex Wat Phu is de grootste archeologische vindplaats van Laos. Opgericht ter ere van de Hindoegod Shiva, werd het complex later boeddistisch, een omwenteling die ook in Angkor zo goed te zien is. Na een klimmetje bereikt u de top van de berg waar de tempels liggen. De bouwsels waren in het verleden grootser dan nu, maar het uitzicht is onveranderd imposant.
Gelegen in het meest zuidelijke deel van Laos, bereikbaar via Pakse.

Bovenkant pagina


laos khong island

Si Phan Don (4000 Eilanden)

In het uiterste zuiden van Laos vertakt de Mekong zich in een doolhof van zijrivieren, een soort 'Biesbosch'. Wie op de kaart kijkt telt pakweg 40 eilanden, maar als je alle kluitjes met een boom meetelt kom je aan 4000! De grootste heten Don Khong (Khong Island, stroomopwaarts), Don Det en Don Khon (stroomafwaarts). Het spreekt voor zich dat dit gebied enkel per boot te bezichtigen valt, al kunt u op enkele eilanden ook prachtig fietsen. Het is er uitermate groen en rustig, behalve bij de nabijgelegen Khon Phapheng-waterval, die – zeker in de regentijd – ronduit spectaculair is en een hels kabaal veroorzaakt.
Gelegen in het meest zuidelijke deel van Laos, bereikbaar via Pakse. Doorsteken van/naar Cambodja is ook mogelijk.

Bovenkant pagina