Reisbureau Vietnam Journey
 Individuele Vietnamreizen
» Emerging Vietnam 7 dagen
» Vietnam Panorama 9 dagen
» Vietnam Heritage 11 dagen
» Vietnam Variety 13 dagen
» Vietnam Experience15 dagen
» Hotels
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

 Individuele Fietstochten
» Delta Discovery 3 dagen
» Delta Discovery 4 dagen
» Delta Discovery 6 dagen
» Delta Discovery 8 dagen
» Delta Discovery Eco 4 dagen
» Delta Discovery Eco 7 dagen
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers

 Groepsreis op maat
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

Reisinformatie Vietnam
» Sfeer proeven
» Reisinformatie
» Reisverhalen
» Reisboeken
» Veelgestelde vragen
» Visum
» Ambassade
» Geld
» Duiken
» Links

Reisbestemmingen Vietnam
» Cultuur
» Natuur
» Steden
» Strand
» Bergvolken
» Meer bestemmingen
» Cambodja
» Laos

Gratis
» Gratis fietsroutes
» Gratis nieuwsbrief

Over Vietnam Journey
» Introductie
» De 10 voordelen
» Projecten met een goed doel
» Reactie
» Home

Vietnam Journey in de pers

fietsen vietnam

Hoe zwaar zijn deze tochten?
Hoeveel kilometer fiets je per dag?
Hoe zijn de wegen?
Wat is de beste tijd van het jaar om te fietsen?
Kunnen wij de fietstocht ook met onze kinderen maken?
Gaat er een gids mee?
Kunnen wij de fietstocht ook met méér dan twee personen boeken?
Welke bagage adviseert u mee te nemen?
Kunnen wij een deel van onze bagage achterlaten in Ho Chi Minh City?
Wat eten we onderweg?
Wat drinken we onderweg?
Hebben wij verder nog uitgaven onderweg?
Wat doen we bij pech onderweg?
Wat doen we als we ziek worden?
Gaan alle routes door malariavrij gebied?
Kunnen wij enkel fietsen bij u huren?

Tip: Er is ook een pagina met veelgestelde vragen over onze individuele Vietnamreizen en een pagina met algemene veelgestelde vragen over reizen naar Vietnam.


Hoe zwaar zijn deze tochten?
Delta Discovery is een recreatieve fietstocht. Het is een manier om Vietnam te ontdekken, en beslist geen wedstrijd. U bepaalt uw eigen tempo en stopt zo vaak u wilt. De reis is daarom geschikt voor jong en oud. Uiteraard dient u over een goede gezondheid en conditie te beschikken, maar doorzettingsvermogen en een flexibele houding zijn van groter belang. En u moet tegen de warmte kunnen, enige fietservaring in warme landen is meegenomen. Elk seizoen ontvangen we een klein aantal opmerkingen dat men de routes te licht of te zwaar heeft gevonden. Als het tegenviel lag dat doorgaans aan een combinatie van factoren, waarbij vooral de hitte, zadelpijn en conditie van de wegen worden genoemd. Overschat de zwaarte van de tocht dus niet, maar onderschat het ook niet. Twijfelt u, bel dan gerust voor persoonlijk advies.

Bovenkant pagina


Hoeveel kilometer fiets je per dag?
Per dag wordt 45 à 60 kilometer afgelegd. De meeste reizigers doen hier ruim een halve dag over. Ook bij tegenslag – bijvoorbeeld in de vorm van een tropische bui – bent u dus altijd ruim voor het einde van de dag op de volgende bestemming. De lusvormige Eco-tochten van 4 en 7 dagen bevatten iets langere afstanden, waar u het grootste deel van de dag bezig bent.
fietsen mekongdeltaHoe zijn de wegen?
De meeste wegen zijn verhard, meestal met asfalt, soms met beton. De kwaliteit van het wegdek laat regelmatig te wensen over (kuilen, scheuren, gaten). Incidenteel treft u een stukje onverharde weg aan. U fietst nauwelijks over snelwegen, en al helemaal niet over de drukke, monotone Highway 1 tussen Ho Chi Minh City en Can Tho. Overigens is de Mekongdelta geheel vlak, met uitzondering van de Sam-berg bij Chau Doc.

Bovenkant pagina


Wat is de beste tijd van het jaar om te fietsen?
U kunt de tocht het hele jaar door maken, want de Mekongdelta is altijd goed toegankelijk. Het zuiden kent drie seizoenen:
 • Regentijd: mei-oktober. Vooral in juli en augustus valt er af en toe een tropische bui. Meestal is dit pas 's middags, dus als u vroeg in de ochtend vertrekt, bent u al op de plaats van bestemming voor de bui losbarst. Trouwens, een verplichte pauze onder het lekkende dak van een cafeetje heeft ook z'n charme! Aan het eind van het regenseizoen (rond november) heeft het gebied bij de Cambodjaanse grens soms te kampen met overstromingen, incidenteel beïnvloedt dit de trajecten rondom Chau Doc in de langere tochten.
 • Droge, koele tijd: november-februari. Dit betekent meer zon dan tijdens de regentijd, terwijl de temperatuur toch enkele graden lager ligt.
 • Droge, hete tijd: maart-mei. Aan het einde van de droge tijd loopt de temperatuur weer op, incidenteel tot boven de 35 graden (eind april, begin mei). Als u vroeg in de ochtend vertrekt, kunt u op het heetste deel van de dag een pauze nemen. Ook in deze tijd van het jaar wordt er gefietst, maar het is wel zwaarder!

 • Bovenkant pagina


  fietsen mekongdeltaKunnen wij de fietstocht ook met onze kinderen maken?
  Ja, ook veel kinderen fietsen met plezier in Vietnam. Zowel kinderen van middelbareschoolleeftijd als basisschoolleeftijd fietsen doorgaans zonder problemen de 3- en 4-daagse tocht. Een aantal kinderen van negen en tien – en zelfs een doorzetter van acht – is succesvol naar Can Tho gefietst. Bij de langere tochten ligt de nadruk wat meer op de sportieve prestatie en is het de vraag of dit ook aan de kinderen besteed is. Tieners vanaf 155 cm. passen op onze kleinste volwassenenfietsen, voor kleinere kinderen hebben wij ook een aantal kinderfietsen met een kleinere wielmaat. Voor ouders met een peuter of kleuter monteren wij gratis een Bobike Maxi fietsstoeltje. Zijn uw kinderen zo'n stoeltje ontgroeid, maar is 50 km per dag nog te ver, dan bestaat de 'light' mogelijkheid om ingekorte routes te fietsen. Er gaat dan een minibus mee. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  Bovenkant pagina


  Gaat er een gids mee?
  In beginsel niet, want alle routes zijn speciaal ontwikkeld om zonder begeleiding te kunnen fietsen. Mocht u het gezelliger, interessanter of veiliger vinden om toch met een reisgids op reis te gaan, dan kan dat uiteraard ook. Vraag naar de mogelijkheden.

  Bovenkant pagina


  Kunnen wij de fietstocht ook met méér dan twee personen boeken?
  Ja, wij kunnen de reis ook uitvoeren voor families en groepen. Informeer naar de mogelijkheden.

  Bovenkant pagina


  Welke bagage adviseert u mee te nemen?
  Elke fiets is voorzien van twee fietstassen van normaal formaat (elk 20 à 25 liter). Dit biedt voldoende ruimte voor wat kleding, toiletartikelen en een camera. Wanneer wij uw reservering bevestigen, sturen wij u een complete lijst met bagagetips. Uw hoofdbagage blijft in Ho Chi Minh City, zie ook hieronder.

  Bovenkant pagina


  Kunnen wij een deel van onze bagage achterlaten in Ho Chi Minh City?
  Ja, dat kan in het hotel waar u de eerste nacht verblijft, want na de tocht komt u daar weer terug. De receptionist(e) legt u voor vertrek graag uit waar u uw bagage kunt afgeven. U krijgt een reçu met uw naam en de datum waarop u uw bagage weer ophaalt. Indien u na de 6-daagse tocht doorreist naar Cambodja, dan nemen uw hoofdbagage voor u mee naar Chau Doc wanneer wij de fietsen daar komen ophalen. En komt u uit Cambodja en fietst u deze tocht in omgekeerde volgorde, dan nemen wij uw hoofdbagage alvast voor u mee naar Ho Chi Minh City.

  Bovenkant pagina


  Wat eten we onderweg?
  Het ontbijt bestaat meestal uit stokbrood en een eitje. Onderweg komt u talloze Com Pho restaurantjes tegen. Com betekent rijst en Pho betekent soep, beide zijn prima geschikt voor de lunch of een snack tussendoor. 's Avonds kunt u in het hotel of een nabijgelegen restaurant een uitgebreidere maaltijd bestellen. Dat kost slechts enkele euro's.

  Bovenkant pagina


  fietsen mekongdeltaWat drinken we onderweg?
  Behalve restaurantjes zijn er onderweg vele cafeetjes, waar u frisdrank, koffie, thee en mineraalwater (in verzegelde flessen) kunt bestellen. Probeer ook eens een verse kokosnoot. Een flesje cola per dag schijnt verstoringen van uw darmen te voorkomen. Wees voorzichtig met ijs, vooral de eerste dagen en onderweg. In hotels kost een drankje ongeveer een euro, onderweg een paar dubbeltjes.

  Bovenkant pagina


  fietsen mekongdeltaHebben wij verder nog uitgaven onderweg?
  Nauwelijks, en bovendien is de Mekongdelta een goedkope regio. De veerboten onderweg betaalt u zelf en kosten in totaal ook maar een paar euro.

  Bovenkant pagina


  Wat doen we bij pech onderweg?
  Wij gebruiken degelijke fietsen met hoogwaardige onderdelen (vnl. Shimano Deore). Bovendien krijgen de fietsen na afloop van iedere tocht een onderhoudsbeurt en worden onderdelen tijdig vervangen. De kans dat er onderweg iets kapot gaat, is dus gering. Wij gaan er van uit dat u zelf een band kunt plakken. Mochten zich toch grotere problemen voordoen, dan kan een lokale fietsenmaker vaak wonderen verrichten. Ook kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons kantoor in Ho Chi Minh City, waar men u zal adviseren over reparatiemogelijkheden.

  Bovenkant pagina


  Wat doen we als we ziek worden?
  Ook dan kunt u contact opnemen met ons kantoor in Ho Chi Minh City. Wij passen uw reisprogramma dan aan.

  Bovenkant pagina


  Gaan alle routes door malariavrij gebied?
  Ja, ook de routes naar de Cambodjaanse grens. Alleen van het uiterste zuiden van de Mekongdelta, in de moerassige omgeving van Macau, is niet met zekerheid te zeggen dat er geen malaria meer voorkomt, maar dat gebied ligt op ruime afstand van al onze routes (ca. 150 kilometer van Can Tho).

  Bovenkant pagina


  Kunnen wij enkel fietsen bij u huren?
  Nee, die service bieden wij niet aan.

  Bovenkant pagina