Reisbureau Vietnam Journey
 Individuele Vietnamreizen
» Emerging Vietnam 7 dagen
» Vietnam Panorama 9 dagen
» Vietnam Heritage 11 dagen
» Vietnam Variety 13 dagen
» Vietnam Experience15 dagen
» Hotels
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

 Individuele Fietstochten
» Delta Discovery 3 dagen
» Delta Discovery 4 dagen
» Delta Discovery 6 dagen
» Delta Discovery 8 dagen
» Delta Discovery Eco 4 dagen
» Delta Discovery Eco 7 dagen
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers

 Groepsreis op maat
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

Reisinformatie Vietnam
» Sfeer proeven
» Reisinformatie
» Reisverhalen
» Reisboeken
» Veelgestelde vragen
» Visum
» Ambassade
» Geld
» Duiken
» Links

Reisbestemmingen Vietnam
» Cultuur
» Natuur
» Steden
» Strand
» Bergvolken
» Meer bestemmingen
» Cambodja
» Laos

Gratis
» Gratis fietsroutes
» Gratis nieuwsbrief

Over Vietnam Journey
» Introductie
» De 10 voordelen
» Projecten met een goed doel
» Reactie
» Home

Vietnam Journey in de pers

individuele vietnamreizen

Welke hotels gebruikt Vietnam Journey?
Kunnen wij ook onze vliegtickets bij Vietnam Journey boeken?
Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen op Vietnam?
Zijn de binnenlandse vluchten veilig?
Hoe is de trein in Vietnam?
Wat is een goede tijd om Vietnam te bezoeken?
Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen op Vietnam?
Kan ik mijn reis het beste in Hanoi of in Ho Chi Minh City beginnen?
Is Vietnam ook geschikt voor een huwelijksreis?
Hoe kom ik aan een visum?
Gaan alle reizen door malariavrij gebied?
Ik heb een zoutarm dieet, kunt u daar rekening mee houden?
Hoe combineer ik een Vietnamreis met Cambodja?
Hoe combineer ik een Vietnamreis met Laos?

Tip: Er is ook een pagina met veelgestelde vragen over onze individuele fietstochten in de Mekongdelta en een pagina met algemene veelgestelde vragen over reizen naar Vietnam.


Welke hotels gebruikt Vietnam Journey?
Vietnam Journey werkt met hotelklassen, waarvan op een aparte pagina een omschrijving staat. Op iedere bestemming hebben wij in elke klasse een aantal voorkeurhotels. Om de exclusiviteit van deze selectie te waarborgen en flexibel te kunnen omgaan met overboekte hotels publiceren wij de namen van deze hotels niet op onze website. Doordat er geen dag voorbij gaat zonder dat ergens in Vietnam klanten van ons rondreizen, weten wij in detail hoe 'onze' hotels bevallen. Gelukkig overtreft onze hotelkeuze regelmatig de verwachtingen van onze klanten, zie hiervoor de reacties van onze klanten. Het 'geheim van de smit' wordt dus niet verklapt, maar op verzoek sturen wij u graag de namen van een aantal voorbeeldhotels toe. Ook staan wij open voor verzoeken om een specifiek hotel waar u bijvoorbeeld op aanbeveling van vrienden graag wilt verblijven.

Bovenkant pagina


Kunnen wij ook onze vliegtickets bij Vietnam Journey boeken?
Ja, wij beschikken over een modern online reserveringssysteem waarmee wij nagenoeg alle vluchten naar Vietnam kunnen boeken. Voor de tijd die wij nodig hebben om de gunstigste vlucht te vinden en voor de bijkomende administratieve werkzaamheden rekenen wij een bescheiden vergoeding – de tijd waarin luchtvaartmaatschappijen reisagenten een commissie voor hun werkzaamheden gaven, ligt immers achter ons. Overigens bestaat er geen verplichting om bij een reis ook een vliegticket te boeken. Als u elders een gunstige retourvlucht aantreft, dan kunt u ook alleen voor een rondreis (landarrangement) bij ons terecht. Veel klanten horen of lezen zelfs pas over ons nadat ze al een vliegticket hebben gekocht. Het is dus geen enkel probleem om bij ons een losse rondreis door Vietnam te boeken. Wij verkopen echter geen losse tickets zonder reis.

Bovenkant pagina


Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen op Vietnam?
Aangezien er geen directe verbindingen bestaan tussen Nederland of België en Vietnam, dient u altijd ergens in Europa of Azië over te stappen.
 • Vietnam Airlines vliegt nonstop van Frankfurt, Parijs en Londen naar Hanoi en Ho Chi Minh City, en biedt daarmee vaak de kortste verbindingen. Vertrekt u uit Amsterdam, dan zijn de aansluitende vluchten vaak niet erg gunstig. Overweeg daarom met de eigen auto naar Frankfurt of per trein naar Parijs te gaan (afhankelijk van uw woonplaats). Vietnam Airlines biedt een prima produkt en ook hun service doet amper onder voor bekendere maatschappijen. Bovendien steunt u via dit staatsbedrijf het land dat u gaat bezoeken.
 • Aziatische luchtvaartmaatschappijen: Singapore Airlines en Cathay Pacific vliegen naar resp. Singapore en Hong Kong, waar u overstapt op een vlucht naar Hanoi of Ho Chi Minh City. Cathay Pacific heeft het snelste vluchtschema en Singapore Airlines – volgens kenners – de beste service aan boord.
 • Europese luchtvaartmaatschappijen: Air France vliegt zowel op Hanoi als Ho Chi Minh City; u stapt dan over in Parijs. KLM vliegt niet op Vietnam, maar biedt wel veel mogelijkheden aan met partners Air France en Vietnam Airlines. Aeroflot biedt scherpe tarieven en een vlotte verbinding vanuit zowel Amsterdam als Brussel, maar heeft een mindere reputatie. De LOT uit Polen heeft enkele jaren op Hanoi gevlogen, maar is daar in 2012 mee gestopt.
 • Per KLM, China Airlines of Eva Air kunt u nonstop naar Bangkok vliegen, waar u overstapt op een vlucht naar Hanoi of Ho Chi Minh City met Vietnam Airlines, Thai Airways of de budgetairlines Jetstar of Air Asia. Vliegt u met verschillende maatschappijen met apart geboekte vluchten, dan heeft u geen 'aansluitgarantie'.
 • Emirates vliegt vanuit Amsterdam en Dusseldorf via Dubai op Ho Chi Minh City en Hanoi. Qatar Airways ook, maar de terugvlucht duurt erg lang. Deze airlines zijn vaak gunstig geprijsd.

 • Bovenkant pagina


  Zijn de binnenlandse vluchten veilig?
  De nationale luchtvaartmaatschappij Vietnam Airlines is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een serieus bedrijf en een toonbeeld van de zich herstellende economie. De vloot bestaat enkel uit modern, Westers materieel: Boeing 777 & 767, Airbus A320, ATR 72 en Fokker 70. Minder bekend, maar ook prima, is het kleinere Jetstar, waarin het Australische Qantas deelneemt.

  Bovenkant pagina


  Hoe is de trein in Vietnam?
  Sommige reisgidsen beschrijven de treinen als langzaam en warm, maar de meeste reizigers vinden ze redelijk snel, redelijk comfortabel en redelijk schoon (de hygiëne op de toiletten schiet vaak tekort). Op de E1 en S1 (die op de terugweg naar Hanoi E2 en S2 heten) worden airconditioned treinstellen gebruikt. De gemiddelde snelheid bedraagt zo'n 60 km per uur. Het belangrijkste is natuurlijk dat een treinreis een echte reiservaring inhoudt en onovertroffen uitzichten over het landschap biedt. Globaal zijn de reistijden als volgt (met de E1/S1 of de iets langzamere S3):
  - Hanoi-Hue: 12 of 15 uur
  - Hue-Danang: 3 of 4 uur
  - Danang-Nha Trang 9 of 10 uur *
  - Nha Trang-Ho Chi Minh City: 7 of 8 uur

  * De dagtrein tussen Danang en Nha Trang is opgenomen in onze 13- en 15-daagse basisreizen.

  Bovenkant pagina


  Wat is een goede tijd om Vietnam te bezoeken?
  Vietnam is een tropisch/subtropisch land met meestal heerlijk weer. Maar enige afwisseling in het weer komt in iedere reis voor. Er is eigenlijk geen "beste" seizoen om naar Vietnam te reizen. Zie ook de informatie over het klimaat op de pagina Reisinformatie.

 • Januari/februari: Meestal zeer goed weer in het zuiden, maar vooral in januari nog fris in het centrum, meestal te koud om te zwemmen. In het noorden de minst geschikte tijd van het jaar vanwege kans op neerslag (miezerregen) en lage temperaturen.
 • Maart/april: In toenemende mate hogere temperaturen, wat vooral in het noorden prettig is.
 • Mei/juni: Zeer hoge temperaturen in het zuiden en de minst geschikte tijd om de Mekongdelta in te gaan, maar in het noorden juist mooi voorjaarsweer, vooral in Sapa. Laagseizoen in Vietnam: weinig toeristen en vliegtickets het goedkoopst.
 • Juli/augustus: Steeds meer regen in het hele land, in het zuiden een zegen, elders soms iets teveel van het goede, Phu Quoc zeer nat. Veel Vietnamese toeristen vanwege de schoolvakanties, vooral aan de stranden.
 • September/oktober: Doorgaans niet al te nat en niet al te heet, maar vanaf begin oktober kans op tyfonen. Voordeel van september is dat het relatief rustig is en vliegtickets niet al te duur zijn. In oktober begint het drukkere winterseizoen.
 • November/december: Tyfonen leiden incidenteel tot grote problemen (niet elk jaar), maar wie die niet tegenkomt heeft doorgaans goed weer. In de bergen in het noorden is oktober/november de helderste tijd van het jaar, maar vanaf december wordt het er weer snel kouder.

 • Bovenkant pagina


  Kan ik mijn reis het beste in Hanoi of in Ho Chi Minh City beginnen?
  Tot enkele jaren geleden werd vaak geadviseerd om in het zuiden te beginnen, omdat de infrastructuur daar beter was. Nu is dat verschil verdwenen en maakt het dus niet meer uit of u van zuid naar noord reist of omgekeerd. Een reis van noord naar zuid is uit historisch perspectief het meest logisch, en aan te raden als u tegen het einde van uw reis aan het strand wilt verblijven. Veel reizigers vinden echter het noorden het mooiste deel van Vietnam, en sluiten daar hun reis het liefste af met Halong Bay. Soms geeft een gunstig vluchtschema de doorslag.

  Bovenkant pagina


  Is Vietnam ook geschikt voor een huwelijksreis?
  Zeer geschikt voor wie een combinatie zoekt van samen lekker luieren én actief zijn. Voor het ontspannen deel van de reis kent Vietnam Journey een aantal afgelegen, kleinschalige en toch bijzonder comfortabele resorts. Voor het actieve deel is een van onze kortere basisreizen meestal geschikt, bijvoorbeeld aangevuld met een meerdaagse fietstocht. Eerdere honeymooners waren zeer te spreken over Vietnam en onze reisformule. Bel ons gerust voor meer informatie.

  Bovenkant pagina


  Hoe kom ik aan een visum?
  De procedure om aan een visum te komen staat beschreven op een aparte pagina. Klanten van Vietnam Journey ontvangen tijdig een gedetailleerd stappenplan voor het aanvragen van een visumautorisatie en een visum.

  Bovenkant pagina


  Gaan alle reizen door malariavrij gebied?
  Ja, alle basisreizen, extra excursies en meerdaagse fietstochten in de Mekongdelta gaan door gebieden die artsen als malariavrij bestempelen. In een klein aantal gebieden komt nog malaria voor, maar deze worden niet opgenomen in onze reisprogramma's. Ook voor de meest bezochte bestemmingen in Laos en Cambodja schrijven de meeste artsen geen anti-malariamiddelen voor. Vietnam Journey adviseert deze informatie altijd op actualiteit en uw persoonlijke omstandigheden te controleren. Zie ook onze pagina Reisinformatie.

  Bovenkant pagina


  Ik heb een zoutarm dieet, kunt u daar rekening mee houden?
  Speciale wensen voor de maaltijden tijdens uw reis kunt u uiteraard aan ons doorgeven (bijvoorbeeld geen zout, suiker of gluten). Om dit bovendien kenbaar te maken in restaurants die u op eigen gelegenheid bezoekt, kunnen wij een kaartje voor u maken waarop uw dieet in het Vietnamees omschreven staat.

  Bovenkant pagina


  Hoe combineer ik een Vietnamreis met Cambodja?
  Tussen beide landen zijn dagelijkse vluchten. Daarnaast gaan er boten tussen Chau Doc in de Mekongdelta en Phnom Penh, lees ook dit reisverhaal. Tot slot kunt u overland op drie plaatsen de grens over: bij Moc Bai/Bavet ten noordwesten van Ho Chi Minh City, bij Tinh Bien/Takeo ten zuidwesten van Chau Doc en uiterst zuidelijk bij Ha Tien/Prek Chak. Een "visa on arrival" kost $20 (op een luchthaven) of $25 (bij een grenspost) plus een pasfoto. In de hoofdstad van Cambodja, Phnom Penh, is een Vietnamese Ambassade.

  Zie ook onze Cambodja pagina.

  Bovenkant pagina


  Hoe combineer ik een Vietnamreis met Laos?
  Tussen beide landen zijn dagelijkse vluchten. Een "visa on arrival" kost $30 (plus een pasfoto). Overland kan ook, dagelijks zijn er (pittige) busverbindigen, bijvoorbeeld tussen Hue en Savannakhet (via de grenspost Lao Bao). Ook noordelijker zijn een aantal interessante grensposten die verbinding geven naar bijvoorbeeld Mai Chau of Dien Bien Phu. Reist u overland, dan dient u al in bezit te zijn van een visum voor Laos, dat u in Hanoi, HCMC of ook Hue eenvoudig kunt aanvragen. In de hoofdstad van Laos, Vientiane, is een Vietnamese Ambassade.

  Zie ook onze Laos pagina.

  Bovenkant pagina


  Waarom zie ik nooit advertenties van Vietnam Journey?
  Vanwege onze goede vindbaarheid op internet en vooral alle mond-tot-mondreclame door onze klanten adverteert Vietnam Journey zelden of nooit, noch in papieren media noch in online media als vietnam.startpagina.nl of Google's Gesponsorde Koppelingen.

  Bovenkant pagina