Reisbureau Vietnam Journey
 Individuele Vietnamreizen
» Emerging Vietnam 7 dagen
» Vietnam Panorama 9 dagen
» Vietnam Heritage 11 dagen
» Vietnam Variety 13 dagen
» Vietnam Experience15 dagen
» Hotels
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

 Individuele Fietstochten
» Delta Discovery 3 dagen
» Delta Discovery 4 dagen
» Delta Discovery 6 dagen
» Delta Discovery 8 dagen
» Delta Discovery Eco 4 dagen
» Delta Discovery Eco 7 dagen
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers

 Groepsreis op maat
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

Reisinformatie Vietnam
» Sfeer proeven
» Reisinformatie
» Reisverhalen
» Reisboeken
» Veelgestelde vragen
» Visum
» Ambassade
» Geld
» Duiken
» Links

Reisbestemmingen Vietnam
» Cultuur
» Natuur
» Steden
» Strand
» Bergvolken
» Meer bestemmingen
» Cambodja
» Laos

Gratis
» Gratis fietsroutes
» Gratis nieuwsbrief

Over Vietnam Journey
» Introductie
» De 10 voordelen
» Projecten met een goed doel
» Reactie
» Home

Vietnam Journey in de pers

fietsen vietnam

Reacties van reizigers op de fietstochten van Vietnam Journey

Het absolute hoogtepunt voor ons was de fietsweek door de Mekong delta, prachtige tochten met een duidelijke routebeschrijving, prima fietsen en dito hotels.

Het fietsen was super, fraaie plekjes en totaal geen toeristen. Meer dan de moeite waard.

We willen jullie bedanken voor een fantastisch verzorgde fietstrip. We zijn blij dat we het nog een keer hebben gedaan. We vinden het ontzettend knap hoe jullie de routes zo uit zetten. Chapeau! Af en toe liep het wel anders, maar het loste zich aldoor vanzelf weer op. Een tiener heeft een stuk voor ons gefietst bij een omleiding. Zo lief dat ze merkte dat we even een gids nodig hadden. Tijdens de fietstocht over de eilanden waren we op zoek naar een eetgelegenheid. Op een gegeven ogenblik fietsten we langs een huis met veel gedekte tafels. Geen restaurant, maar wel een familiefeestje en natuurlijk kregen we wat te eten.

De fietstocht door de Mekong Delta was iets om nooit meer te vergeten!

Wat was het bijzonder om het echte leven in Vietnam te zien. De opbouw van de fietstocht was ook prima. Ik was blij dat de homestay in de route is gebleven. We hebben er allemaal zo genoten van de gastvrijheid van Trang. Al met al vol lof over jullie organisatie.

Nogmaals dank voor jullie organisatie rond de fietstocht. Een echte aanrader!

Even een korte reactie op onze driedaagse fietstocht door de Mekong... het was fantastisch en goed georganiseerd! Goede fietsen, duidelijke routebeschrijving en goede accommodaties (vooral bij de homestay). Elke dag een flinke regenbui gehad maar we vonden overal wel een plekje om te schuilen zodat we onze regenjassen niet hoefden uit te pakken. Gevarieerde route, door verschillende soorten plantages. Ook leuk om met de pontjes over te steken. En vooral leuk omdat we grotendeels op binnendoorwegen reden. Afstanden voor onze 9-jarige waren prima. Overigens kreeg hij enorm veel bekijks door z'n leeftijd en blonde krullen. Sowieso leuk hoe mensen op ons reageerden! Veel vriendelijke mensen gezien en wel 1000x 'Hello' gezegd. Indrukwekkend om door dit gebied te rijden en te zien hoe de meeste bewoners wonen. En met oprechte interesse probeerden we contact te maken. Wat dat betreft een groot contrast met Hoi An waar we nu zitten en waar de mensen vooral iets proberen te verkopen.

De fietstocht was heel bijzonder maar ook de verdere reis was erg goed geregeld.

We kijken hier heel goed op terug. Wat een prachtige kennismaking met Vietnam om zo het land in te fietsen! Fietsen, organisatie daarvan dik in orde.

De Mekong Delta fietstocht was fantastisch.

Het gemak waarmee onze fietstocht veranderd kon worden omdat ik ziek werd.

Fietstocht in de Mekong Delta was fantastisch.

Fietsen vonden we top.

De gehele fietstocht was iets wat je niet zelf uit kan zetten en heel afwisselend en mooi was.

Fietstocht was het hoogtepunt van onze reis. Perfect georganiseerd, en fantastisch om zo dicht bij de bevolking te mogen zijn.

Complimenten voor de routebeschrijving, de keren dat we fout fietsten hadden vooral met niet goed lezen te maken!

Met name de fietstocht was geweldige kennismaken het hartelijke Vietnamese volk. We hopen zeker nog eens terug te keren in Vietnam.

We hebben super genoten van de fietstocht! Een aanrader voor anderen wat ons betreft.

Geweldig! Super mooi uitgezet! Volledig kloppend en helder. Goede locaties voor overnachten.

Het leukste zijn de contacten met de lokale bevolking op de minder toeristische plaatsen. Het eten langs de kant van de weg. De handjes die geschud worden op een veerpont met een onverstaanbaar verhaal.

De fietstocht door de Mekongdelta was een hoogtepunt. Daar hebben we allemaal van genoten.

De fietstocht was prachtig, landelijk en perfect georganiseerd.

Inmiddels zit ik weer achter mijn bureau. Mijn zoon en ik hebben echt een hele leuke trip gemaakt. De fietsen waren top! Goede remmen en versnelling, zadel en stuur allemaal solide. Ook de tassen waren van goede kwaliteit. De route hebben we gemakkelijk kunnen vinden. Was een heerlijk weekeinde.

De fietstocht is enorm leuk! Het contact en de nabijheid met al die eenvoudige blije mensen is leuk.je ziet veel van het dagelijkse leven en de natuur.

De fietstocht gaat ons het langst bijblijven. Heel bijzonder om op deze manier het land en de mensen te leren kennen. Het was wel erg warm op sommige dagen (34 graden) en daardoor best zwaar.

Het fietsen in de Mekong Delta is prachtig door het contact met de vriendelijke bevolking.

We hebben een geweldige reis gehad en het fietsen vonden we echt het hoogtepunt! Heel erg mooi! Bedankt voor de goeie organisatie!

Weer terug wil ik je nog even hartelijk danken voor het organiseren van onze schitterende fietstocht. Aanvankelijk was ik enigszins bezorgd over de kinderen in verband met de af te leggen afstand (50 km per dag) maar dit bleek volstrekt geen probleem voor ze, er was zoveel afleiding onderweg in de vorm van mensen, planten, waterpartijen en dieren dat de kilometers voorbij vlogen! Het was voor ons allemaal een onvergetelijke ervaring!

De fietstocht is prachtig, dit had ik zelf nooit zo uit kunnen zoeken.

3 daagse fietstocht overtrof onze verwachtingen, prachtige natuur en omgeving en direct beleven van de cultuur en homestays.

Het fietsen in de Mekong delta hebben we als een van de hoogtepunten ervaren. Al was het af en toe wel zwaar (waar vooral de vochtige warmte de oorzaak van is geweest). Op een mooiere manier kan je geen duidelijker zicht krijgen op het leven van de mensen en de natuur in dat gebied. Op de fiets zie je veel meer en ervaar je de omgeving veel intensiever dan in de auto.

Het fietsen vonden we soms best zwaar maar meer dan de moeite waard, wat een geweldig leuke ervaring.

Een pluim voor de fietsroutes in de Mekong.

Het fietsen in de mekong-delta was voor het gezin echt een "teambuilding".

Wij hebben ook deelgenomen aan de vierdaagse discovery fietstocht. Op deze wijze krijg je echt contact met de lokale bevolking. Deze tocht is niet zwaar en voor een ieder met een redelijke conditie goed te doen.

Door de reis individueel te ondernemen hebben we veel meer mensen ontmoet. We hebben eerder groepsreizen gemaakt en dan schrikt een groep mensen snel af. De fietstocht heeft bij ons de meeste indruk gemaakt.

Enige conditie tijdens de Mekongdelta fietstocht is wel sterk aan te bevelen. Mede gezien de temperatuur.

Onze fietstocht door de Mekong was geweldig en telkens verbaasden we ons weer over de originaliteit van de route en de vriendelijke mensen langs de kant.

De fietsroutes zijn zo mooi en zo goed beschreven. Drie dagen lang geen enkele andere westerling zien...

Wij hebben het fantastisch gehad waarbij de fietstocht door de Mekong delta waarschijnlijk wel het hoogtepunt was.

De fietstocht was een grote belevenis. Heel bijzonder! De warmte maakte de tocht zwaar, we hebben nog nooit zo getranspireerd. MAAR het was het echt waard! Alleen met de fiets kom je zo dichtbij de mensen in de achtertuin, echt geweldig!

De fietstocht was zeker en vast het meest avontuurlijke deel van de reis. Een echte aanrader voor een gezin met tieners die het land van binnenuit willen leren kennen.

De fietstocht was best pittig maar erg mooi en het aantal keren dat we hello gezegd hebben is niet na te tellen! Alles was perfect geregeld, dank daarvoor. Super!

Het fietsen in de Mekongdelta vonden we heel erg leuk en een prima manier om van nabij kennis te maken met het plattelandsleven in deze regio.

Een ervaring die we diep zullen koesteren.

De fietstocht was echt verschrikkelijk leuk; we hebben het gevoel echt een stukje authentiek Vietnam te hebben gezien. Wij zijn gewend om in de zomer door Europa te fietsen en waren wel een beetje bang voor druk autoverkeer in Vietnam; gelukkig bleek het een geweldig fietsland mede door Uw voortreffelijke routebeschrijving.

De Mekong Delta fietstochten waren echt geweldig; op die manier kon je het "echte" Vietnam meemaken, dat heb ik eigenlijk zelden gezien in alle steden die ik heb aangedaan. Ik bedoel daarmee dat je in steden overstelpt word door mensen die wat van je willen, je dingen aanbieden of je proberen op te lichten. Dit heb ik buiten de toeristische gebieden niet meegemaakt; daar zijn mensen eerlijk, oprecht geïnteresseerd en heel vriendelijk.

Tocht over prachtige paadjes, rustig en landelijk. Erg leuk na een bezoek aan een drukke stad.

Homestay was charmant maar de stroom was uitgevallen dus ook de ventilatoren deden het niet. Daar stond het heerlijke eten tegenover.

Veel enthousiaste mensen onderweg, veel "Hello" geroepen en veel gezwaaid.

Leuke tocht, soms wel erg hobbelig.

Geweldig!! Zo veel indrukken. Overal vriendelijke mensen. Onderweg steeds 'bij de mensen thuis' kokosnootsap gedronken, bananen gekocht en gegeten en veel kindertjes blij gemaakt met presentjes. We hebben zo genoten van de mooie natuur, fruitbomen, mensen enz. enz!

Erg leuk om Vietnam 'van een andere kant' te zien. Zeker van de 'hoofdwegen' af is bijzonder.

Ondertussen ligt de fietstocht al enige tijd achter ons. Het was een absoluut hoogtepunt in onze lange reis doorheen Indonesië en Vietnam. Bovendien zijn we aangenaam verrast door de zorg en betrokkenheid die jullie en de lokale agent aan de dag legden om onze reis smoothly te laten verlopen. Dit is bijzonder aangenaam. Dank daarvoor. Meteen na de fietstocht hebben we de evaluatie grondig uitgeschreven. Mocht onze toon of bedenkingen soms te scherp zijn dan wijten we dit nu aan de commotie (over wegcondities) van het moment. Het was een geweldige tocht :). Met de aanbevelingen die we maakten hopen we de volgende fietsers gewoon nog meer en beter van dienst te zijn. Hoop in de toekomst nog gebruik te kunnen maken van jullie aanbod!

Een prachtige tocht met heel veel mooie momenten, steeds meer bijzonder als je verder de Delta inkomt. Het heeft een diepe indruk op onze drieën gemaakt: dit ervaar je, denken wij, alleen op de fiets.

Fantastisch! Beschrijving klopt perfect. Homestay was een hoogtepunt. Geweldige gastvrijheid, culinair genieten, uiterst vriendelijke mensen. Trang leerde ons nog veel over het Vietnamese leven. Aardige schipper en allerliefste vrouw die de kinderen verwende en zelfs masseerde terwijl het om ons heen onweerde.

Omgeving en 't verblijf in Vinh Long was heel leuk en conform en boven ons verwachtingspatroon. In de rest van de route zat meer drukte en minder kleine weggetjes dan we hadden verwacht.

Erg leuk, de kinderen houden het goed vol.

Alles was super geregeld, hulde voor jullie! We hebben genoten van de fietstocht. Met name de weggetjes binnendoor vonden we een aangename afwisseling. Onderweg veel en spontaan begroet (ontelbare keren).

Wij willen jullie bedanken voor de fantastisch uitgestippelde fietstocht in de Mekongdelta. De bijzondere persoonlijke service, de feedback, na de fietstocht. Wij hebben dit meer dan op prijs gesteld. Wij kijken, ondanks de warmte, en de zere billen na de fietstocht, met heel veel plezier terug op dit stukje Vietnam en jullie tocht en service.

Avontuurlijke fietstocht met spannende warme momenten en steeds weer de gratis Vietnamese thee en de nieuwsgierige blikken.

Wat me het meest geraakt en ontroerd heeft was de mooie glimlach van de mensen en de vriendelijkheid. Ik vond het overweldigend. Heb vaak met stralende ogen en een grote lach van oor tot oor voorop en achterom gedraaid op de fiets gezeten. Daarnaast vond ik de natuur ook prachtig. Al dat groen. En met name de kleine weggetjes langs de huizen, waar geen autoverkeer kwam vond ik het mooist. We hebben zelfs een stukje gehad waar even helemaal geen brommers waren alleen wij tweeën en een Vietnamese fietser. Het was daar zo stil en alleen maar groen en blauwe lucht. Daar werd ik op dat moment ook helemaal vol van en door geïnspireerd.

We raden iedereen aan deze fietstocht te maken, wij zouden het zo weer doen.

Veel onverharde wegen met kuilen en plassen, wandelende oude vrouwen, schoolkinderen op fietsen, brommers afgeladen met de meest uiteenlopende waar, we hebben het allemaal bij wijze van spreken 'aan kunnen raken'. Zo dicht kom je nooit bij de bevolking. Aan het eind van deze fiets 3-daagse werden we beloond met een fantastisch 5 sterren hotel aan de Mekong, met prachtig zwembad, waar wij smerig, bezweet, verhit, modderig en moe ontvangen werden door een stralende meneer in smetteloos pak met de woorden: "we were waiting for you".

We hebben echt genoten van de Mekong, rust en weinig toeristen.

Wij zijn heel erg tevreden over de keuze van de fietstocht: we hadden hem voor geen goud willen missen! We hadden allemaal het idee door het "echte" landelijke Vietnam te fietsen. Hulde!

Geweldig gevarieerd en mooi. Bijzondere ervaring om zo kennis te maken met de Mekong delta in al haar bedrijvigheid en rust.

We zouden dit aan iedereen aanbevelen, omdat je op deze manier de Mekongdelta echt te zien krijgt en heel veel leuk contact met de bevolking hebt.

Bij deze wil ik je namens mijn vriendin en mijn zoons bedanken voor de schitterende fietsreis door de Mekong Delta. Deze fietstocht was een hoogtepunt van onze vakantie. Vooral de service die wij ter plekke hebben ontvangen was fantastisch, het ter plekke vervangen van het zadel van onze zoon, het regelen van een privé-boot en de ontvangst in ons hotel door een vertegenwoordiger van jullie organisatie bij terugkomst. Ook de hotels onderweg waren top en met name het eten en de ontvangst bij de familie de tweede dag waren super.

Heel erg leuk, vooral ook over de "plantages". De mensen zijn supervriendelijk. Als je band lek is, je wilt een steenbakkerij bekijken of je staat ergens uit te puffen, ze helpen je meteen. De fietstochten waren goed te doen, maar door de temperatuur een uitdaging. We wisten niet dat we zo konden zweten.

Ik heb erg genoten van het fietsen. De hotels waren prima, routes ook. En alleen-reizen was inderdaad geen enkel probleem. Mensen waren wel nieuwsgierig, maar niet opdringerig. Hartelijk dank voor de goede organisatie.

Het fietsen was SUPER! Dat overtrof echt onze verwachtingen, terwijl wij er ons al veel van hadden voorgesteld.

De fietsroutes leidden langs mooie, afwisselende landschappen en hebben ons de kans gegeven op een fijne manier kennis te maken met het echte Vietnam. Schitterend en iedereen aan te raden die af wil van de platgetreden paden!! Ook trouwens een dikke pluim voor de gekozen hotels, deze waren dik in orde.

Ik wil mijn complimenten uitspreken voor de service die jullie verleend hebben: dagelijkse reactie op de email en op zo'n korte termijn toch nog voor ons een gehele fietstocht in elkaar gezet. Deze tocht heeft absoluut bijgedragen aan de goede herinnering die wij aan onze Vietnam reis hebben overgehouden en ik wil jullie dan ook zeer vriendelijke bedanken voor de organisatie.

Geweldige ervaring. Authentiek, geen toerist gezien, goede manier om kennis te maken met het land en de mensen. (..) Het blijft erg bijzonder die fietstochten, en jullie hebben er een goede organisatie voor.

Een leuke tocht. Uitstekende bewegwijzering. Mooie natuur en ontzettend vriendelijke mensen tegengekomen. Superopvang bij wegopbreking (lokale gids stond klaar om ons te begeleiden bij omleiding).

Bedankt voor de zeer goed georganiseerde fietstocht. Alles was perfect geregeld. We hebben een fijne tijd gehad. De overnachting bij de Vietnamese familie was absoluut een hoogtepunt. Zeer de moeite waard. De tocht was wel erg zwaar. Veel zon, hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad. De rechte stukken in de tocht gingen door deze extreme omstandigheden snel vervelen. Het kon de pret echter niet drukken. Een waardevolle herinnering aan een mooi land en fijne mensen.

Fietsen in de Mekong Delta was erg leuk! Het contact met de bevolking (m.n. de kinderen) en de prachtige vergezichten overtroffen al onze verwachtingen. Ook het verblijf op het Riviereneiland was erg aangenaam.

We vonden de fietstocht in Vietnam heel erg bijzonder. Dankzij de route die jullie uitgestippeld hebben kom je op plekken die anders onbereikbaar of niet te vinden zijn. Heel erg bedankt.

Uitstekend! We genoten.

Prachtige tocht! En ook leuk om alle tijd te hebben in zo'n authentiek gebied, vooral omdat de rest van onze bestemmingen binnen Vietnam erg toeristisch waren. We dachten dat we een land kwamen bekijken, maar met name tijdens het fietsen waren we zelf de grootste bezienswaardigheid.

Bij deze nog hartelijk dank voor de organisatie van hotels en de heerlijke fietstocht door de Mekong-delta. We hebben er erg van genoten en vonden het een van de hoogtepunten van onze reis. De fietsen en routebeschrijving voldeden uitstekend. We zullen deze tocht zeker aanbevelen aan kennissen die ook eventueel Vietnam willen bezoeken.

Nogmaals bedankt voor de hulp met het visum en de fantastische fietstocht. We hebben ons echt heel erg vermaakt. Het weer was OK (op de dag met de tyfoon na, maar dat hebben we dan ook weer eens meegemaakt.), het uitzicht onderweg was fantastisch en de mensen waren erg aardig. Bedankt dus en misschien tot een volgende Vietnamreis!

Leuk om Vietnam op deze manier te zien. Manoeuvreren door het verkeer is makkelijker dan het lijkt.

Fietsen door de Mekongdelta was een speciale afsluiting van de vakantie omdat je op die manier toch meer in contact komt met de lokale mensen, je begeeft je midden in de prachtige natuur en het is een hele bijzondere ervaring omdat je het gevoel hebt dat niet veel toeristen hetzelfde meemaken. De mensen zijn erg enthousiast als je langs fietst en voordat je er erg in hebt ben je uitgenodigd bij hun thuis.

Het was fantastisch. We hebben ontzettend genoten van de fietsroute, van de mensen en van de natuur. Echt een hele bijzondere trip die we zeker mensen gaan aanraden. Jullie hebben aan alles gedacht!

Ondanks dat we nu alweer een week terug zijn van vakantie en we weer bijna in ons gewone ritme zitten, is de herinnering naar Vietnam nog heel levendig. Het liefst zouden we weer teruggaan. We willen u onze complimenten overbrengen voor de organisatie van de fietstocht. Het was in één woord perfect geregeld! De fietsen waren uitstekend, de route heel duidelijk en alle reserveringen klopten. Vooral het verblijf bij de Vietnamese familie was een schitterende ervaring. Wij wensen jullie veel succes met Vietnam Journey!

De fietstocht door de Mekong delta was erg avontuurlijk en mooi. Het was ook erg grappig om na een fietstocht steeds een redelijk sjiek hotel binnen te stappen als stinkende zwetende zwervers met Albert Heijn tassen (die we steeds in de fietstassen stopten).

De fietstocht was indrukwekkend, schitterend. Echt een aanrader. De mensen zijn altijd vriendelijk, je bent overal welkom en dat is wat we juist wilden, contact met de mensen al is het maar met handgebaren. Interesse van beide kanten is er altijd wel. We stapten af bij meerdere fruitstalletjes, wierookmaaksters, rijstvelden (de mensen wilden op de foto i.p.v. geld vragen zoals in sommige andere landen), een steenfabriek uitgebreid bekeken. Overal is het water te koop en een kom pho smaakt altijd wel. De fietstocht was wat we wilden; het echte leven zien, ruiken en voelen – schitterend.

Wij zijn inmiddels in Cambodja en hebben de fietstocht tot een goed einde gebracht! We hebben echt een fantastische tijd gehad, de fietstocht was erg mooi, mooie paden en stond ook goed aangegeven. De mensen waren overal ontzettend vriendelijk en de reacties die je overal krijgt zijn echt onvoorstelbaar!

Onze complimenten voor de organisatie: alles was heel goed geregeld, de fietsen prima (geen lekke banden op soms lastige wegen: hele goede banden!) de route leuk, de overnachtingen goed en het extra boottochtje op dag 3 heel erg gewaardeerd! Bedankt voor je flexibiliteit bij het boeken!

Wij hebben echt een geweldig reis gehad. Jullie fietstocht was echt fantastisch. Perfect om zo uit de drukte het land te verkennen. Alles was helemaal goed geregeld (netjes opgehaald, goede fietsen, een perfecte routebeschrijving en natuurlijk een geweldige route). Ook de persoonlijke attenties konden wij zeer waarderen. Mochten er nog vrienden van ons naar Vietnam gaan dan zullen wij zeker aanbevelen om een fietstocht met jullie te maken.

Wij bevelen dit zeker aan aan vrienden en kennissen die een reis naar Vietnam zouden willen maken. Het is een 'must do'!

We hebben van het fietsen in de Mekongdelta genoten. Helaas moest ik op de tweede dag wegens ziekte stoppen en met de taxi naar My Tho. Vanuit Saigon is toen het programma en de hotels aangepast. We zijn met een minibus naar Can Tho gebracht zodat we toch nog de fietstocht naar de drijvende markt hebben gemaakt zodra ik daartoe in staat was. Prima after-sale service.

Dit is adembenemend. Dit is zo onbeschrijflijk mooi (telefonisch vanaf Riviereiland).

Is prima bevallen, wij reizen al meer dan 25 jaar vrijwel jaarlijks door Zuid Oost Azië, maar de fietservaring is intens en onvergetelijk. Afstanden zijn precies goed, half zeven is de beste vertrektijd, je komt dan om een uur of een in de volgende stopplaats aan. Heeft natuurlijk alles te maken met de fantastische fietsen en de perfect uitgezette route. (...) Slecht eenmaal een lekke band gehad, je raadt het al, precies voor het winkeltje van een fietsenmaker. (...) We zullen bij een toekomstige reis zeker nog eens van de diensten van Vietnam Journey gebruik maken.

Je krijgt zoveel positieve energie door de mensen, die je allemaal gedag roepen, je vergeet daardoor soms dat je het toch wel erg warm hebt. (..) Onderweg heb ik heel wat wedstrijdjes moeten fietsen met jongelui, ik raak daar steeds meer bedreven in. Wat kunnen ze hard fietsen zonder hulpmiddelen! Op den duur wonnen wij vanwege de versnellingen, maar dat duurde heel lang. Twee jongens bleven maar naast me rijden, ik dacht: Willen ze iets van me? Dus maar gestopt en allebei een pen gegeven. Toen bleven ze nog meerijden en de gespreksstof van what your name en where you come from, hadden we al lange tijd achter de rug, dus het was alleen maar een zwijgend naast elkaar rijden. Ze gebaarden te stoppen en dat deed ik toen maar. Wat bleek: ze wilden ook iets aan ons geven, we kregen allebei een klein zakje met een soort chips.

Het is niet om te slijmen, maar het fietsen was echt het leukste van onze vakantie (telefonisch).

De fietstocht door de Mekong delta was fantastisch en perfect georganiseerd. Heel hartelijk dank.

Na onze Mekongdelta fietstocht wil ik je graag laten weten dat we het erg naar onze zin hebben gehad! Complimenten voor de schitterende routes, de prima hotels en de uitstekende organisatie.

De billen zijn rood maar de indrukken nog kleurrijker. (..) Ondanks dat we eerst schrokken van de prijs (zeker voor de maatstaven van het land) vonden we het zeker de moeite waard en willen we je langs deze weg danken voor de reis, je inzet om het zo last-minute nog voor elkaar te krijgen.

De logeerpartij bij het Vietnamese gezin is heel charmant geweest, blij dat wij dat gedaan hebben! Het eten was daar ook bijzonder lekker (fried springrolls en olifantsoor-vis o.a.).

De fietsvakantie was in 1 woord fantastisch. Mooie route, mooi weer en gastvrije bevolking onderweg en goed geregeld door jullie bureau.

Geweldig, inderdaad geen Highway, maar alleen maar kleine weggetjes. De reacties van de Vietnamezen zijn hartverwarmend. We kwamen handen tekort om te groeten. Ik had een lekke band, die is door 12 man geplakt. We maakten mee, dat kleine jongetjes een wedstrijd aangingen op de fiets, het bekende: "Hello, what's your name, where you come from?" is niet te tellen. Een keer is een jonge student zelfs zo'n 20 kilometer meegefietst. De route was ook erg mooi en afwisselend. Ook de accommodatie was heel afwisselend, van luxe in Saigon, tot simpel in Vinh Long. De mensen zijn daar heel erg aardig.

Ik ervaar de fietstocht door de Delta als een van de hoogtepunten van mijn verblijf! Het contact met de bevolking was intens en gaf mij een beetje (naar ik besef) inzicht in de cultuur van de bewoners.

Fietsweek in de Mekongdelta was ontzettend leuk en een bijzondere ervaring!! Op de supersonische fietsen voelden wij ons net twee gigantische aliens die net zo vaak vriendelijk gegroet werden als lachend nagewezen.

Het is helemaal fantastisch, prachtig wat een indrukken en de fietsen zijn super.

De fietstocht was fenomenaal. De fietsroutes waren op de meter juist berekend en de fietsen perfect. De paar keer dat we verkeerd reden, was trouwens ook wel leuk, want iedereen wijst een andere kant op; er is echter altijd wel een slimmerikje die de juiste route aanwijst. Het was inderdaad prima te doen en het enthousiasme en de gastvrijheid van de lokale bevolking was fantastisch. Ook het eten langs de straat is ons erg goed bevallen (de familie ging meestal om ons heen zitten om te kijken hoe wij dat naar binnen werkten). Het eten is trouwens overheerlijk.

We maken van de gelegenheid gebruik om jullie nog te bedanken voor de prachtige fietstocht in de Mekong Delta. De route was goed aangegeven, de overnachtingen helemaal goed (in het bijzonder de overnachting in Vinh Long bij de familie) maar bovenal de omgeving was prachtig en de mensen erg aardig. De fietstocht was een van de mooiste dingen in onze Vietnam reis.

Van de fietstocht hebben we genoten. De zeer vriendelijke mensen en prachtige natuur waren fantastisch. De route was ook erg veilig, nooit gevaarlijk.

In één woord fantastisch! Geweldig mooie route door de Mekongdelta. Uitstekende routebeschrijving. Op de fiets ervaar je zoveel meer van het gebied (vriendelijke mensen, landschap). Met recht 'n Delta Discovery.

Lees ook het reisverhaal over de Delta Discovery fietstochten.


Bovenkant pagina