Reisbureau Vietnam Journey
 Individuele Vietnamreizen
» Emerging Vietnam 7 dagen
» Vietnam Panorama 9 dagen
» Vietnam Heritage 11 dagen
» Vietnam Variety 13 dagen
» Vietnam Experience15 dagen
» Hotels
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

 Individuele Fietstochten
» Delta Discovery 3 dagen
» Delta Discovery 4 dagen
» Delta Discovery 6 dagen
» Delta Discovery 8 dagen
» Delta Discovery Eco 4 dagen
» Delta Discovery Eco 7 dagen
» Veelgestelde vragen
» Reacties van reizigers

 Groepsreis op maat
» Reacties van reizigers
» Offerte aanvragen

Reisinformatie Vietnam
» Sfeer proeven
» Reisinformatie
» Reisverhalen
» Reisboeken
» Veelgestelde vragen
» Visum
» Ambassade
» Geld
» Duiken
» Links

Reisbestemmingen Vietnam
» Cultuur
» Natuur
» Steden
» Strand
» Bergvolken
» Meer bestemmingen
» Cambodja
» Laos

Gratis
» Gratis fietsroutes
» Gratis nieuwsbrief

Over Vietnam Journey
» Introductie
» De 10 voordelen
» Projecten met een goed doel
» Reactie
» Home

Vietnam Journey in de pers

visum vietnam

Vietnam Journey verstrekt geen telefonische inlichtingen over visa, behalve aan klanten.

Een visum voor Vietnam is verplicht. Er zijn drie manieren om een visum aan te vragen: 1) e-visa, 2) van de Vietnamese Ambassade, of 3) bij aankomst ("on arrival") op de luchthaven in Vietnam.

1) E-visa
Vietnam biedt reizigers uit Nederland, België en een groot aantal andere landen de mogelijkheid om voor vertrek online een visum te bestellen, een zogeheten e-visa. U dient scans van uw paspoort en van een pasfoto te uploaden, en af te rekenen met uw creditcard. De prijs is $25 (circa 20 euro). Vietnam Journey adviseert van deze mogelijkheid gebruik te maken. Alleen als uw verblijf langer duurt dan 30 dagen, of als u niet over een creditcard beschikt om mee te betalen, kunt u beter kiezen voor een visum van een Vietnamese Ambassade of een visum bij aankomst.

2) Visum voor vertrek van de Vietnamese Ambassade
Net als met een e-visa hoeft u met een visum van de ambassade nergens meer aan te denken als u het vliegtuig instapt. U kunt dit visum aanvragen mét of zonder een zogeheten visumautorisatie. Dat is een goedkeuring voor verstrekking van uw visum, afgegeven door het Vietnamese Ministerie van Binnenlandse Zaken. Met dit document kost het visum in Den Haag 62 euro en in Brussel 65 euro. vietnam visumAls u geen visumautorisatie heeft, wordt een hoger tarief gehanteerd: in Den Haag 77 euro en in Brussel 90 euro. Als u persoonlijk langsgaat bij de ambassade krijgt u het visum direct mee, maar houd rekening met een wachttijd van ongeveer een half uur. Als u uw paspoort opstuurt, krijgt u het binnen enkele dagen teruggestuurd.

3) Visum bij aankomst ("on arrival") in Vietnam
Een "visa on arrival" (of "landing visa") is uitsluitend verkrijgbaar met een visumautorisatie. Met de komst van het e-visa biedt deze optie is de toegevoegde waarde van deze optie beperkt. Voor sommigen is wellicht een voordeel dat u geen documenten hoeft te scannen en contant kunt betalen. Een nadeel is dat u na de lange vliegreis even bezig bent met de procedure bij het visumloket. De wachttijd bedraagt doorgaans 15 à 30 minuten, incidenteel langer. Daar staat tegenover dat ondertussen de bagage uit het vliegtuig wordt gehaald, dus daar hoeft u niet meer op te wachten.

Visumformulier
Voor optie 2 en 3 dient ook altijd een visumformulier in te vullen en van een pasfoto te voorzien. Dit formulier kunt u hieronder downloaden. Kies de goede versie: voor de Vietnamese Ambassade in Den Haag of in Brussel, of voor een "visa on arrival" in Vietnam. Het is niet langer nodig een tweede exemplaar van dit formulier mee te nemen naar Vietnam. Ook hoeft u niet langer van te voren op te geven via welke grenspost u het land zult binnenkomen en verlaten, want elk visum is bij alle internationale luchthavens en grensovergangen geldig.

voor de Vietnamese Ambassade in Den Haag  Nederlandse vlag
(officiële naam: "Application for Vietnam entry visa")

voor de Vietnamese Ambassade in Brussel  Belgische vlag
(officiële naam: "Application for entry and exit visa")

voor de luchthaven in Vietnam ("visa on arrival")  Vietnamese vlag
(officiële naam: "Application for entry and exit Vietnam")

get adobe reader


Ook goed om te weten
  • Vanaf de dag dat u aankomt in Vietnam, dient uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig te zijn. Sommige bronnen noemen een kortere periode, maar wij adviseren u zes maanden aan te houden.
  • Kinderen dienen over een eigen paspoort te beschikken. Sinds 2012 is het niet meer mogelijk uw kind te laten bijschrijven in uw paspoort.
  • Genoemde prijzen zijn geldig voor een 'single entry' visum met een geldigheidsduur van één maand. Er bestaan ook visa die langer geldig zijn en/of waarmee u het land meerdere keren mag binnenkomen ('multiple entry'). Meer informatie bij de ambassade.

  • Bovenkant pagina